Od ponoći skuplje dizel gorivo

Bez autora
Dec 20 2010

Od ponoći će dizel gorivo u Crnoj Gori biti skuplje, i to d-2 će biti skuplji za šest, a eko dizel za sedam centi po litru. Maksimalno dozvoljena maloprodajna cijena za d-2 iznosiće 1,16 eura, a ekodizela 1,17 eura, umjesto dosadašnjih 1,10 eura. U Ministarstvu ekonomije CdM-u je rečeno da se se usljed porasta cijena dizel goriva na svjetskom tržištu u odnosu na važeći obračun za skoro 10 odsto kao i jačanja dolara u odnosu na euro, stekli uslovi za promjenu maloprodajnih cijena ove vrste naftnih derivata. Maloprodajne cijene dizel goriva u 2010. godini u Crnoj Gori bile su stabilne te da se može konstatovati njihova stabilnost u proteklih osam mjeseci. U narednih 15 dana, cijene benzinskih goriva ostaće nepromijenjene, pa će litar supera koštati 1,21 euro, a bezolovnog benzina 1,23 eura. U poređenju sa cijenama naftnih derivata sa Slovenijom i Hrvatskom, može se konstatovati da su maloprodajne cijene naftnih derivata u Crnoj Gori nešto niže ili približno iste sa maloprodajnim cijenama naftnih derivata u navedenim državama.

Od ponoći skuplje dizel gorivoOd ponoći će dizel gorivo u Crnoj Gori biti skuplje, i to d-2 će biti skuplji za šest, a eko dizel za sedam centi po litru, saznaje CdM u Ministarstvu ekonomije.

Maksimalno dozvoljena maloprodajna cijena za d-2 iznosiće  1,16 eura, a ekodizela 1,17 eura, umjesto dosadašnjih 1,10 eura.

U Ministarstvu ekonomije CdM-u je rečeno da se se usljed porasta cijena dizel goriva na svjetskom tržištu u odnosu na važeći obračun za skoro 10 odsto  kao i jačanja dolara u odnosu na euro, stekli uslovi za promjenu maloprodajnih cijena ove vrste naftnih derivata .

"Maloprodajne cijene dizel goriva u 2010. godini u Crnoj Gori bile su stabilne te da se može konstatovati njihova stabilnost u proteklih osam mjeseci“, objašnjeno je CdM-u u Ministarstvu ekonomije.

U narednih 15 dana, cijene benzinskih goriva ostaće nepromijenjene, pa će litar supera koštati 1,21 euro, a bezolovnog benzina 1,23  eura.

U tom ministarstvu ističu da u poređenju sa cijenama naftnih derivata sa Slovenijom i Hrvatskom, može se konstatovati da su maloprodajne cijene naftnih derivata u Crnoj Gori nešto niže ili približno iste sa maloprodajnim cijenama naftnih derivata u navedenim državama.

U Ministarstvu ekonomije su za primjer naveli Sloveniju i Hrvatsku jer se u njima cijene goriva obračunavaju na sličan način kao u Crnoj Gori.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik